Pravila in svarila za ‘klicanje duhov’!

Pri nas za klicanje duhov potrebujemo le jogurtov lonček, papir, pisalo in svečko, čez lužo pa že pripravljeno spiritistično mizico, ki jo popularno imenujejo ‘Ouija Board’, kupite kar v trgovini.

To, ali si boste priskrbeli pravo ‘Ouija Board’ ali pa boste črke in številke izrezali iz navadne lepenke, v resnici ne igra večje vloge, vsaj kar se tiče uspešnosti seanse. Svetu duhov je za takšne posvetne reči vseeno.

A medtem ko nekateri v tem početju vidijo ‘nevarno odpiranje človeku tujim dimenzijam’ in zato svarijo pred takšnim početjem, drugi verjamejo, da je klicanje duhov le zanimiva in kratkočasna pustolovščina, ki je ne gre jemati preveč resno.

Kakorkoli že, tudi tu obstajajo določena pravila (in seveda svarila).

Pravila:

1. Za spiritistično seanso sta potrebna vsaj dva, še bolje pa je, da pri njej sodeluje več ljudi. Zato si poiščite vsaj še enega prijatelja, ki se je pripravljen preizkusiti kot ‘novopečeni medij’. In v kolikor bosta klicalca samo dva, priporočamo, da sta nasprotnega spola.

2. Noč ima svojo moč! Večina klicalcev duhov priporoča, da svoje seanse prirejate v nočnih urah, saj takrat iz okolja prihaja najmanj motenj.

3. Poskrbite za pravo vzdušje! Bolj zabavno in priložnosti primernejše je, če nekoliko zatemnite sobo in prižgete kakšno svečko. Ugasnite televizijski sprejemnik ali radio.

4. Med seanso se udobno namestite. Če sta klicalca le dva, naj si sedita nasproti.

5. Še pred seanso se dogovorita, kateri od vaju bo izpraševalec oz. medij. Čeprav bi lahko spraševala oba, ali kdorkoli v sobi, je najbolje, če to vlogo prevzame le eden.

6. Na ploščico, na katero je pričvrščen svinčnik (pri spiritistični mizici), oz. na rob lončka ali kozarčka (če je vaša ‘mizica’ improvizirana) položite le vrhove prstov. Le rahlo in brez močnih pritiskov!

7. Za ‘ogrevanje’ namerno potisnite klicalni instrument v krogu po klicalni ploskvi. Zdaj se seansa lahko začne …

8. Izpraševalec ali medij naj slovesno ‘odpre’ seanso s kratkim nagovorom, s katerim naj se med drugim zaveže, da bo dovolil,da se dogajajo le pozitivne izkušnje oz. izkušnje v imenu širšega dobrega. Jasno in glasno naj pove, da negativne energije niso dobrodošle.

9. Skozi seanso ostanite suvereni! Zavedajte se, da ste vi tisti, ki uporablja mizico, in ne dovolite, da mizica upravlja z vami.

10. Stvari naj ostanejo enostavne. Začnite z enostavnim vprašanjem. Takim, na katerega je mogoče odgovoriti z ‘da’ ali ‘ne’.

11. Imejte potrpljenje. Lahko se zgodi, da odgovor ne bo prišel takoj. Dovolite ‘mizici’, da se ‘ogreje’.

12. Bodite prijazni. Ko bodo odgovori začeli prihajati, se zahvalite ‘mizici’ ali entiteti, ki se je bila pripravljena odzvati na vaš klic, za sodelovanje, stik in komunikacijo.

13. In ne sprašujte neumnih vprašanj. Še posebno se ogibajte vprašanj kot so: ‘Kdaj bom umrla?’ Če ti bo ‘mizica’ odgovorila: ‘Čez šest mesecev!’, se boš naslednje pol leta le težko otresla te vsiljene slutnje.

14. Ne prosite za fizična znamenja o prisotnosti duha! Veliko že izkušenih klicalcev duhov najglasneje svari ravno pred takšnimi prošnjami. Njihove izkušnje z znamenji so lahko precej strašljive. Še najmanj, kar te lahko skrbi so premikanja omar, padanje slik in prevračanje rož.

15. In nenazadnje: Ne verjemite vsega, kar vam sporoči ‘mizica’! Tudi z duhovi je tako kot z vsemi viri informacij. Ni absolutne resnice, zato se bo sčasoma veliko tega, kar ste izvedeli, izkazalo le za delno točno ali celo netočno!

16. Ko končate s seanso, naj se izpraševalec zahvali entiteti za sodelovanje in se od nje poslovi. Mizico in rekvizite pospravite, upihnite svečo, dvignite zastore, prižgite luč … Seansa je končana!

Še nekaj koristnih namigov:

  • Med seanso naj si nekdo od sodelujočih zapisuje odgovore. Včasih je namreč mogoče zelo hitro dešifrirati ‘povedano’, včasih pa je sosledju črk in številk težje slediti. Zato je najbolje, da si nekdo zapisuje sporočilo tako kot to sproti prihaja, z interpretacijo pa se nato lahko ukvarjate kasneje.
  • Z glavo na zabavo! Pred in med seanso se ogibajte uživanju alkohola in ne kadite! Tako bo možnost, da vam seansa uspe, večja.
  • Ne pustite se vreči iz sedla! Če se ‘mizica’ oz. entiteta, ki je preko nje stopila z vami v stik, začne odzivati vulgarno, nesramno, obsceno ali drugače neprimerno, enostavno prekinite seanso in pospravite ‘mizico’ in rekvizite!